Spadtag för ett nytt LSS-boende

1 april, 2021

Första spadtaget i Marieberg, se film här.

Fredagen den 26 mars togs det första spadtaget för Mo Gårds nästa LSS-boende i natursköna Marieberg i Nyköping. På plats från Mo Gård var Pernilla Moqvist Pettersson, regionchef Mo Gård, Peter Rinman, VD Mo Gård fastighet, och Pernilla Karlsson, enhetschef på Mo Gård.

Spadtaget som symboliserar byggstarten av Mo Gårds tredje gruppbostad i Nyköping togs tillsammans med representanter från Nyköpings kommun, däribland Urban Granström, kommunalråd och Maria Karlsson, näringslivschef. Med på plats var också Mikael Karlsson, VD Maison Forte.

LSS-boendet i Marieberg planeras vara färdigbyggt i april 2022. Och precis som på våra övriga enheter kommer de allmänna ytorna anpassas exempelvis med kontrastrika element i lugna färger för att skapa ett stödjande hem för de boende. En ledstjärna i vårt sätt att individanpassa.

Området där gruppbostaden kommer att byggas ligger mellan Stenbrovägen i Brandkärr och Nyköpingsån, inom promenadavstånd från centrum, med fina grönområden runt husknuten. I en intervju med Södermanlands Nyheter berättar regionchef Pernilla Moqvist Pettersson att Nyköping är en optimal plats för placeringen av Mo Gårds LSS-boenden, då stadens närhet till flera stora kommuner sammanfaller väl med att personer som bor i våra boenden kommer från hela Sverige.

Gruppbostaden som nu ska byggas ligger i Marieberg, där Mo Gård sedan tidigare har en gruppbostad. Vi har även gruppbostad i Svalsta och i september nästa år planerar vi även att öppna ytterligare ett boende i Bergshammar.

Mo Gårds etableringar i Nyköping utökar våra möjligheter att erbjuda individanpassade boendealternativ till personer med kombinerade funktionsnedsättningar som också har behov av särskilt stöd i sin kommunikation.

Vill ni veta mer om vad som händer på Mo Gård är ni välkomna att läsa mer under mogard.se/aktuellt