Vår specialistkompetens inom lågaffektivt bemötande

13 januari, 2022

Mo Gårds samlade kunskap och erfarenhet inom kommunikation och kombinerade funktionsnedsättningar bidrar till att vi har kunskap om att bemöta utmanande uttryckssätt. Vi utgår ifrån att ett utmanande uttryckssätt är ett sätt att kommunicera med omgivningen. Att ha svårigheter i att uttrycka sig och att inte bli förstådd skapar ofta stor frustration. Vi arbetar med förebyggande insatser för att undvika att individen hamnar i utmanande situationer. Vi arbetar också aktivt för att minimera konsekvenserna av problemskapande beteende för individen och för personer i omgivningen.

Vad kan ett problemskapande beteende vara?

Problemskapande beteende uppstår i situationer där individen tar till olika uttryckssätt som är utmanande för omgivningen. Utmanande uttryckssätt kan ses som en effekt av att individen hamnar i situationer som är svåra att hantera på grund av att det ställs för höga krav på personens förmåga i situationen. Utåtagerande och självskadande beteende är ofta ett tecken på att situationens krav och individens förmågor inte matchar varandra och att individen saknar ett sätt att kommunicera detta på, det vill säga att förstå och bli förstådd. Utmanande uttryckssätt kan också bero på psykisk ohälsa.
Utmanande uttryckssätt kan vara våldsamt beteende, skadegörelse eller självskada som ofta har en sådan intensitet eller varaktighet att det påverkar individens livskvalitet och välmående eller den fysiska säkerheten för individen själv eller personer i dennes närhet.

Vad är lågaffektivt bemötande?

Lågaffektivt bemötande bygger på teorier och metoder som är utvecklade för att hantera utmanande uttryckssätt, så som utåtagerande eller självskada, på ett respektfullt och etiskt försvarbart sätt som är förenligt med gällande lagstiftning. Inom lågaffektivt bemötande är utgångspunkten att individen inte kan hantera situationen på något annat sätt just då. I dessa situationer tar vi ansvar att hjälpa individen till att återfå självkontrollen. Det kan också innebära att behålla sitt eget lugn för att inte individen ska påverkas av våra stressade känslolägen. Om du är med någon du har en trygg relation till och litar på, klarar du att göra mer än om du är med någon du inte litar på. Personalen har därför ett särskilt ansvar för att bygga upp en relation baserad på tillit.

Hur jobbar vi med kompetensen runt lågaffektivt bemötande?

Vi arbetar med lågaffektivt bemötande inom hela organisationen. Det ingår fortlöpande i den interna kompetensförsörjningen genom handledning, utbildning samt i det individnära arbetet på enheterna. Förhållningssättet och kompetensen förverkligas genom reflektioner och diskussioner kring arbetssätt och bemötande kopplat till individernas genomförandeplaner. Att utvärdera, hantera och förändra utmanande situationer som har uppstått är en viktig process för att lyckas med det lågaffektiva arbetssättet.       

Hur arbetar vi med förebyggande insatser?

Det mest grundläggande är att skapa trygga och tillitsfulla relationer. Vi behöver också anpassa miljön runt individen och skapa förutsättningar för individen. Det kan handla om att göra vardagen begriplig och hanterbar. För att stödja individen i en upplevelse av självkontroll behöver vi förebygga så att personen inte hamnar i situationer som utlöser ett utmanande uttryckssätt. Det gör vi exempelvis genom att stödja kommunikationen samt genom tydliggörande pedagogik.