Fler lediga platser nära Stockholm när Mo Gård växer i Nyköping

14 september, 2021

Just nu finns det lediga platser i Svalsta (bilden) och Växthusgränd i Nyköping.

Det finns en stor efterfrågan på Mo Gårds insatser närmare Stockholm och Mälardalsregionen. Därför utökar Mo Gård verksamheten i Nyköping med fler boenden och platser. Just nu finns det lediga platser på LSS-boendena Växthusgränd och Svalsta och under 2022 öppnar ytterligare två nya boenden i den natursköna kommunen en timme söder om Stockholm.  

Mo Gårds LSS-boende Växthusgränd i Nyköping.

För snart ett år sedan invigdes LSS-boendena Växthusgränd och Svalsta i Nyköping. Här bor vuxna brukare med stora kommunikativa stödbehov.

Att öppna nya boenden mitt under en pandemi har varit utmanande, men inte omöjligt, berättar Johanna Bergstrand, koncernchef och vd på Mo Gård.

– Det har varit väldigt speciellt att starta upp verksamheten och regionen under pandemin. Det har ställt stora krav på organisationen när all utbildning och handledning ska ske digitalt. Dessutom har det så klart varit utmanande för våra boende som har flyttat till en ny stad.

Den som vill kan få snickra.

Mo Gård öppnade de nya verksamheterna i liten skala och Johanna Bergstrand är, trots förutsättningarna, nöjd med hur det har gått.

– Det har gått väldigt bra även om vi ser en lite lägre beläggning än vi hade haft utan pandemin. Många kommuner har väntat med att fatta beslut om nya LSS-insatser och även företrädare har avvaktat med beslut om flytt.

Johanna Bergstrand är tacksam att Mo Gård inte har behövt stänga några dagliga verksamheter under pandemin. I stället har gruppstorlekarna anpassats och möjligheten att gå mellan grupperna inom daglig verksamhet har stramats åt.

– Men vi har alltid kunnat hålla öppet och det tror jag har minskat de negativa effekterna för dem som bor hos oss, säger Johanna Bergstrand.

Cafédelen i den dagliga verksamheten.

När nu Folkhälsomyndigheten precis gått ut med beskedet om att restriktionerna hävs så planerar Mo Gård att öppna försiktigt.

– Vi gör en försiktig öppning av våra verksamheter under hösten och tar den stegvis. Det viktigaste är att våra brukare och boenden får komma tillbaka till en så bra vardag som möjligt. Sedan så kommer vi att prioritera att få i gång vår utbildningsverksamhet igen för våra medarbetare. Vi som kan jobba hemma kommer fortsätta med det ett tag till för att minska risken för trängsel i våra lokaler.

Pussel under den dagliga verksamheten.

Johanna Bergstrand är glad att Mo Gård kan möta upp efterfrågan i Mälardalsregionen med satsningarna i Nyköping. Här pågår bland annat redan ett samarbete med Campus Nyköping för att stärka verksamheten med fler stödpedagoger.

– Nyköping är en expansiv kommun och har ett väldigt bra klimat för företagare. Vi har en bra dialog med kommunen och vi vill vara ett långsiktigt viktigt företag inom vård och omsorg i Nyköping.

I Nyköping är ungefär hälften av platserna belagda idag. Mo Gård ser fram emot att ta emot fler brukare under hösten och står rustade för att göra de individuella anpassningar av verksamheten som alltid görs för de brukare som kommer till Mo Gård.

Gruppbostaden i Marieberg kommer att ligga i ett trevligt radhusområde. Bild: Maison Forte.

Under det år som snart passerat sedan starten i Nyköping har Mo Gård byggt upp lokala nätverk och det finns samarbeten med Svenska kyrkan och ett lokalt återbruksföretag.

– De samarbetena fortsätter vi att utöka i takt med att nya brukare flyttar in. Vår verksamhet formas hela tiden efter de brukare som bor hos oss och deras önskemål och behov, säger Johanna Bergstrand.

Under slutet av 2022 ska ytterligare två LSS-boenden etableras i Nyköping, en i Marieberg som ligger på promenadavstånd till centrala Nyköping och en i den mer lantliga orten Bergshammar. Båda med fina grönområden runt knuten.

Här växer gruppboendet i Marieberg fram.

– Gruppbostaden i Marieberg växer fram nu med stommen på plats. Det känns skönt att vi kunnat fortsätta planeringen trots rådande omständigheter, och att vi snart når fler med behov av våra insatser, säger Johanna Bergstrand förväntansfullt.

Intresserad av någon av de lediga platserna i Nyköping? Varmt välkommen att kontakta Richard Östnes och Cecilia Joge Johansson, placeringsrådgivare hos oss på Mo Gård. Deras uppgifter hittar ni här!