Möjligheternas Mo Gård – att vara specialpedagog på Mo Gård

18 december, 2020

Möjligheternas Mo Gård – Frida Racksäter Nerback, övergripande specialpedagog, Mo Gård Uppland.

Frida Racksäter Nerback arbetar som övergripande specialpedagog på Mo Gård Uppland. Just nu ingår även att vara pedagogiskt ansvarig på en gruppbostad.

– I det övergripande uppdraget ingår att kvalitetssäkra innehållsfrågor för de som bor i Mo Gårds enheter inom regionen. Bland annat genom utbildning av personal, stöd till pedagogkollegor i dokumentationsfrågor och genom handledning i arbetssätt och metoder. Men även handledning i en del individfall när det behövs, säger Frida.

Fridas karriär inom Mo Gård startade redan år 2000 då hon började som sommarvikarie. Efter ett kort uppehåll från Mo Gård längtade hon dock väldigt fort tillbaka till att jobba mer med våra brukare, så när det kom ut ledig pedagogtjänst så sökte hon den direkt.

Sedan 2004 har hon varit fast anställd på Mo Gård och hon har hunnit med att vara pedagog, enhetschef och specialpedagog i flera av våra regioner under sina år på företaget. På frågan om hur hon skulle säga att Mo Gård skiljer sig från andra arbetsplatser kom svaret enkelt.

– Variationen, ingen dag är den andra lik! säger Frida.

Utrymme till utveckling
Att arbeta på möjligheternas Mo Gård är spännande och företaget erbjuder stora chanser till utveckling, om du som anställd är beredd att satsa. I Fridas fall lockades hon av att som specialpedagog arbeta med utbildningar och handledning och arbetar just nu med att utbilda alla anställda via Mo Gårds interna utbildningsprogram. Och hon gör även fördjupningsutbildningar utifrån olika enheters specifika kompetensbehov, tillsammans med specialpedagoger från Mo Gårds specialistteam.

– Jag uppskattar också den brukarnära handledningen genom till exempel videoanalys och genom att gå med personal och brukare i vardagen och tipsa om hur de metoder och arbetssätt som vi på Mo Gård lär ut blir verklighet, berättar Frida.

Möjligheternas Mo Gård – citat Frida Racksäter Nerback

Brukarna viktigast
Även om Mo Gård är måna om sin personals utveckling grundar sig allt i vad som är bäst för brukarna, och det är det vi arbetar utifrån. Genom individanpassning, utifrån varje persons behov och intressen, gör vi vårt yttersta för att bidra till ett gott liv för brukarna. Det är bland annat det som enligt Frida är det bästa med att arbeta som specialpedagog hos Mo Gård.

– Det är brukarna och deras behov som skapar vår unika miljö och som ställer höga krav på alla anställdas kompetens. Den utmaningen tycker jag om, avslutar Frida.

Vill du läsa mer om möjligheternas Mo Gård är du varmt välkommen att göra det på www.mogard.se/kompetensutveckling-och-utbildningar.