Aktuellt

Spadtag som ger 100 nya jobb

22 oktober, 2019

På fredagseftermiddagen togs de första spadtaget för det första av fyra gruppboenden i Mo gårds regi.

Spadtaget signalerar starten för Mo gårds satsning i Nyköping. En satsning som man uppskattat ska ge 100 nya jobb i kommunen. Om allt går om planerna kommer det nya LSS-boendet att stå färdigt i början av augusti nästa år. LSS-boendet i Marieberg kommer att byggas i trä och inhysa sex lägenheter och kommer att byggas i stil med Maison Fortes (Det är inte Maison Forte som äger det huset) andra nybyggnation bredvid, ett rött hyreshus i trä med plats för 20 lägenheter. – Visst planering och förberedelser i all ära men nu känns det som att vi är på gång på riktigt, säger Peter Rinman, etableringsansvarig för Mo gård i Nyköping.

Han menar att etableringen av det första gruppboendet kommer att genera ungefär 20 arbetstillfällen. Utöver LSS boendet i Marieberg kommer ytterligare tre att byggas men för dessa gruppboenden återstår en del arbete innan spaden kan sättas i marken. I ett av ärendena pågår fortfarande detaljplansprocessen men för de övriga två är detaljplanen godkänd. I samband med etableringen av gruppboendena kommer Mo gård även att etablera daglig verksamhet på orten.

Kommunalrådet Urban Granström (S) var en av de fyra som lyfte spaden under fredagseftermiddagen och han ser positivt på etableringen. – Vi har haft en dialog under två-tre år med Mo gård och det har arbetats upp en långsiktig kontakt som känns bra för framtiden. Sedan är det bara positivt att det kommer till 100 nya arbetstillfällen inom vård och omsorgssektorn i kommunen, säger han.

Artikeln publicerades 19 oktober 2019 i Sörmlands Nyheter, Skapad av Linus Nilsson.