Lyckad familjehelg på Bosön

4 november, 2015

Sista helgen i oktober hade Mo Gård förmånen att återigen vara med på en familjehelg med projektet ”Verktyg för bättre hälsa”, ett arvsfondsprojekt som drivs av FSDB (Förbundet Sveriges dövblinda).

Projektet riktar sig till familjer som har barn/ungdomar med dövblindhet/kombinerad syn- och hörselnedsättning. Inom projektet anordnas familjevistelser och nu var den fjärde familjehelgen på Bosön, Lidingö. Under dessa helger får föräldrar enkla men användbara verktyg för återhämtning och vila. Syskon får möjlighet att samtala om sin roll och hela familjer får en chans att träffa andra familjer och umgås under avslappnade former. Syftet är att familjer ska stärkas och få verktyg för bättre hälsa.

Mo Gård har under dessa helger deltagit med personal som har varit med i barn och ungdomsgrupperna. Att få vara en del av detta värdefulla projekt och träffa dessa familjer är mycket värdefullt för oss.

Bilden ovan: Aktiva arrangörer och medhjälpare på Verktyg för bättre hälsa. Representanter från DBU, FSDB, FSDB:S föräldraråd och Mo Gård.