Nyheter

logga för Finspång Pride

Pride Finspång manifesterar för kärlek och mångfald

Den 25:e augusti kl 15 startar årets Pridetåg vid gamla Bergska skolan. Målet för tåget är Vibjörnsparken (ca 3 km) där det blir tal och livemusik. Arrangörerna välkomnar alla som står upp för HBTQ-frågor att tåga tillsammans genom Finspång denna lördag. Mo Gård stödjer uppmaningen och står bakom budskapet att värna kärlek och mångfald.

Nytt nummer av I Fokus

Nu har ett numer av I Fokus kommit till er som prenumererar. Tema: Beröring.

Ladda hem tidningen eller beställ en prenumeration (kostnadsfri) nedan.

Vi har skickat ut en uppdatering av adressregistret på grund av GDPR. Ändringen slår igenom först till nästa nummer, så har ni avsagt er prenumerationen kommer ni inte få nummer 14.

Ladd hem tidningen
beställ prenumeration

 

 

Bild på Claes Möller

Nya filmer från Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor

Nu bjuder Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor på en sommarpresent som varar länge. På deras kunskapsbank ligger nu tolv nya och korta filmer om dövblindhet där professor Claes Möller beskriver allt från vad en dövblinddiagnos är till genetik, cochelaimplantat och specifika dövblindsyndrom. Ushers syndrom, Charge, Alströms och Capos syndrom finns med liksom Pharc, Wolfram och RTD syndrom. Flera filmer handlar om ganska nyupptäckta syndrom. Ett skäl till att Nkcdb tagit fram dem är att kunskapen inom vården behöver öka för att patienterna ska få rätt hjälp.

Till filmerna
Fotografi på Caroline Lindström

Föreläsning om språkutveckling i en taktil modalitet

Caroline Lindström är anställd som Specialpedagog på Mo Gård LSS, Stödteam. Förra året gick hon master programmet ”Communication and Deafblindness” vid Groningens universitet i Nederländerna. Hon skrev då masteruppsatsen “Contributing to a bodily/tactile language by transforming cultural customs”. Nu finns det en föreläsning på YouTube där Caroline talar utifrån sin uppsats.  Föreläsningen lägger fokus på hur man som partner till en person med medfödd dövblindhet kan bidra till språkutveckling.

Nedan kan ni se filmen som är producerad av Nordens välfärdscenter:

 

Blommor och fjärilar på lila bakgrund

Inbjudan till Föräldrakurs på Sånga-Säby

I dagarna går inbjudan ut till Föräldrakurs på Sånga-Säby som anordnas i samverkan mellan Mo Gård, Tullängsgymnasiet, FSDB och SPSM. Kursen vänder sig till dig som har barn, oavsett ålder, med syn- och hörselnedsättning eller dövblindhet.

På kursen får föräldrar chansen att lyssna till föreläsare, delta i diskussioner och umgås i en trevlig miljö. 2018 kommer vi hålla till på Sånga-Säby utanför Stockholm, läs gärna mer på www.sanga-saby.se.

Ladda ner program och inbjudan nedan.

Ladda ner inbjudan (PDF)
Ladda hem program (PDF)
Nästa sida