Nyheter

Nytt nummer av I Fokus

Nu är ett numer av I Fokus på väg till era brevlådor. Tema: Hälsa.

Ladda hem tidningen eller beställ en prenumeration (kostnadsfri) nedan.

Ladd hem tidningen
beställ prenumeration

Inbjudan till föräldrakurs på Sånga-Säby

I dagarna går inbjudan ut till Föräldrakurs 2018 som anordnas i samverkan mellan Mo Gård, Tullängsgymnasiet, DHB och SPSM. Kursen vänder sig till dig som har barn, oavsett ålder, med dövhet/hörselnedsättning i kombination med utvecklingsstörning.

På kursen får föräldrar chansen att lyssna till föreläsare, delta i diskussioner och umgås i en trevlig miljö. I år kommer vi hålla till på Sånga-Säby hotell och konferens, läs gärna mer på www.sanga-saby.se

Ladda hem inbjudan (PDF)
Foto på Johanna Bergstrand

Johanna Bergstrand ny koncernchef på Mo Gård  

Den 1 januari 2018 tillträder Johanna Bergstrand som ny koncernchef inom
Mo Gård AB och fortsätter därmed arbetet med att utveckla och kvalitetssäkra våra verksamheter. 

Johanna Bergstrand började inom Mo Gård redan 1999. Under sina år inom koncernen har hon arbetat på en rad olika positioner, många av dem har varit ledande befattningar som ex. verksamhetschef, HR-chef och stabs-chef. Johanna har en fil.kand. inom pedagogik och är utbildad inom personal- och organisationsarbete.

När hon till årsskiftet går in i rollen som koncernchef behåller hon även sin tidigare tjänst som VD för Mo Gård LSS AB, som idag utgör ca 80% av verksamheten.

– Johanna är en driven ledare med stor erfarenhet av att jobba med våra kundgrupper. Hon har en lång och gedigen bakgrund inom Mo Gård koncernen och är definitivt rätt person för uppdraget, säger Kjell Nilsson, Mo Gårds styrelseordförande och tillförordnad koncern VD.

– Jag ser fram emot att fortsätta resan vi påbörjat. Jag kan Mo Gård och känner mig trygg i att fortsätta driva koncernen framåt tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Johanna Bergstrand, blivande koncernchef, Mo Gård AB.

Vi ser fram emot en spännande utveckling av våra verksamheter tillsammans med Johanna. Vi tror att det kommer bli händelserika år där vi på ett ännu bättre sätt kommer kunna möta våra brukares behov och önskemål.

 

Verktyg för bättre hälsa 2018

Nu är det dags att anmäla sig till familjehelgen “Verktyg för bättre hälsa”. Förbundet Sveriges Dövblinda (FSDB) anordnar helgen tillsammans med Mo Gård, familjehelgen riktar sig till familjer som har barn/ungdomar under 20 år med dövblindhet. Denna helg är en fortsättning på ett lyckosamt arvsfondsprojekt och drivs nu i ny regi. 

Familjehelgen kommer anordnas på Bohusgården den 11 - 13 maj 2018. 

Under helgen blir det aktiviteter och intressanta inslag för hela familjen med umgänge under av­slappnade former. Genom exempelvis föreläsningar, workshops och aktiviteter är målet att helgen ska bidra till att ge enkla och använd­bara verktyg för att hantera vardagen samt ge energipåfyllning.

Tid för samtal och utbyte familjer emellan prioriteras. Det finns goda möjligheter för relax och umgänge på Bohusgårdens fina anläggning.

Ladda ner inbjudan nedan.

Ladda ner inbjudan (PDF)

 

 

 

 

Text där det står" Let´s celebrate"

Gruppbostaden Broder Pehr tillbaka i Mo Gårds regi!

Nu har Mo Gård återigen fått uppdraget att driva gruppbostaden Broder Pehr som ligger i Hägersten i södra Stockholm. Broder Pehr är en gruppbostad med sex platser för personer som har dövblindhet i kombination med en eller flera funktionsnedsättningar.

Vi var med och byggde upp verksamheten, och drev den under åren 2000 till 2010. Dock gick driften över till Attendo i en upphandling, och i samband med att avtalet löpte ut har en ny upphandling genomförts, och nu har vi återigen fått uppdraget. Vi är oerhört glada och stolta över detta och ser med spänning fram emot att anta den nya utmaningen under februari 2018.

Johanna Bergstrand, VD Mo Gård LSS

Nästa sida