LSS-verksamhet

Solhem

Solhem ligger i ett lugnt villaområde i Burlövs kommun, det är en servicebostad för döva med ytterligare funktionsnedsättningar. Boendet består av en ombyggd gammal patriciervilla samt ett nybyggt hus intill som tillsammans bildar ett mycket trevligt och funktionellt boende med 6 lägenheter. Alla har egna lägenheter men det finns även gemensamma utrymmen för social samvaro. I det nya huset finns två övernattningsrum för anhöriga och för övriga besökande.

I dagsläget är vi 15 medarbetare som arbetar på Solhem. Vi har alla skiftande bakgrund vilket ger oss en bred kompetens. För oss är det viktigt att ha en hög nivå på teckenspråk hos våra medarbetare, både vad gäller boendet och den daglig verksamheten. Vår dagliga verksamhet finns i Staffanstorp med inriktning estetisk/skapande verksamhet.

Tillgången till allmänna kommunikationer är goda och med bil tar det 10 minuter till såväl Malmö som Lund. Till Mo Gård Folkhögskola i Åkarp tar det 5 minuter med bil och cirka 30 minuter om man tar en promenad. Det centrala läget erbjuder ett stort utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.

 

 

 

Hitta LSS-verksamhet

Visa verksamhet i