Handelsträdgården

Mo Gårds handelsträdgård ingår i vår dagliga verksamhet i Finspång och är alltså en arbetsplats för våra brukare dit de kan komma och arbeta med ett riktigt jobb på sina egna villkor.

Daglig verksamhet

Här kan man välja den arbetsuppgift som passar bäst. Kanske tycker du om fysiskt arbete som att klippa gräs, klyva ved eller vanligt trädgårdsarbete. Eller så gillar du att jobba inne med att så frön och plantera blommor. Här får du följa hela processen från liten planta till att stå i kassan och sälja den färdiga växten. Allt i sin egen takt och med hjälp av din närperson eller personalen i Blomhuset.

Butiken

Vår handelsträdgård är öppen och har försäljning av blommande och gröna växter hela året, förutom under 3 veckor på sommaren då det är semesterstängt. Vi säljer också alster från skapande verksamhet i butiken. 

Under våren och försommaren har vi ett brett sortiment av utplanteringsväxter och perenner. Efter semestern finns det grönsaker till försäljning (i mindre skala). Under hösten finns ljung, höstfägring och mycket mer och till jul finns ett brett sortiment av julblommor och färdiga julgrupper.

Välkommen!

Öppettider

Handelsträdgården är öppen vardagar 9-15 samt alla helger i maj 9-15. Semesterstängt v. 28-30.