Tillbaka

Välj ett sommarjobb där du kan göra skillnad!

Mo Gård är ett ledande kunskaps- och tjänsteföretag inom området kommunikation/funktionsnedsättning. Vi erbjuder LSS-insatser för människor som behöver teckenspråk eller anpassad kommunikation för att klara en tillvaro präglad av syn- och eller hörselnedsättning i kombination med ytterligare funktionshinder. Vår verksamhet är stiftelseägd, icke-vinstdrivande och finns på fem orter i södra Sverige. Mo Gård LSS är i dag en välkänd aktör med över 70 års erfarenhet och drygt 400 medarbetare.

Varje dag skapar vi förutsättningar för att brukarna i vår verksamhet, utifrån sina unika förmågor, ska få leva livet fullt ut. Nu söker vi dig som under sommaren vill vikariera eller jobba extra som rehabiliteringsassistent på våra enheter i Östergötland.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på något av våra LSS-boenden i Finspång eller Doverstorp, vart och ett med  sin unika profil. Hos oss kommunicerar vi med teckenspråk eller anpassar vår kommunikation på annat sätt utifrån brukaren behov. Du ingår i ett arbetslag där ni tillsammans arbetar för att varje brukare ska få en meningsfull sysselsättning och vardag. Din uppgift är att vara ett stöd i den enskilde brukarens dagliga liv och stötta utifrån hans eller hennes behov. Du hjälper till med omvårdnad, de vardagliga sysslorna (tvätt, städning, inköp) och förväntas vara delaktig i brukarens aktiviteter, till exempel dagsutflykter eller andra evenemang. Sammantaget möjliggör dina insatser brukarens rätt till självständighet och ett självbestämmande.

Din profil

Vi ser att du har en påbörjad eller slutförd gymnasieutbildning, gärna inom vård och omsorg. Ett krav för tjänsten är att du senaste den 31 maj fyllt 18 år. Vi ser gärna att du har erfarenhet från vård och omsorg och att du sedan tidigare arbetat med liknade arbetsuppgifter. Kunskap i teckenspråk liksom om funktionsnedsättningar och erfarenhet av psykiatrin är meriterande.

Som person är du engagerad och utåtriktad, du har lätt för att samarbeta och skapa kontakter och bevara goda relationer. Vi vill att du är trygg, stabil samt har självinsikt och ett flexibelt synsätt. Du är ansvarstagande, gillar ordning och reda samt tar egna initiativ i arbetet. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Datorvana krävs då dokumentation är en återkommande arbetsuppgift. Du ska kunna läsa och kommunicera på svenska för att tillgodose den information som ligger till grund för ditt arbete.

Övrigt

En förutsättning för anställning är att du kan visa ett utdrag från belastningsregistret. B-körkort är ett krav och i vår rekryteringsprocess får du genomgå ett arbetspsykologiskt test.

Anställningsformen är semestervikariat eller timanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning och som vikarie får du månadslön enligt överenskommelse. Arbetets omfattning kan vara heltid eller deltid. Din arbetstid följer ett schema som kan omfatta dag, kväll, natt, helger och jour.

Kontakt med oss

Har du frågor om vår rekrytering kontaktar du vår rekryterare Ida Hämäläinen på telefon 010-471 67 72.

Kika gärna in på vår Facebooksida för att ta del av bilder och film från vår verksamhet!

Ansökan

Vi tar emot ansökan via e-post rekryteringlss@mogard.se. Märk din ansökan med “Semestervikariat”. Vi arbetar med löpande urval och ser därför gärna din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 2019-04-16.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Mo Gård LSS noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.