Tillbaka

Specialpedagog, Mo Gård LSS, Skåne

Nu söker vi en specialpedagog till vårt LSS-boende Tuagården i Skåne.

Som specialpedagog skall du tillsammans med enhetschef säkerställa att det finns goda kunskaper och god förmåga hos personalgruppen att utföra insatser enligt LSS till brukarna på enheten.

Dina arbetsuppgifter

Din uppgift är att säkerhetsställa verksamhetsprocessens olika steg såsom planering, genomförande och utvärdering/uppföljning. Du skall verka för att lagar och föreskrifter följs runt dokumentation och kvalitetssäkring av metoder och arbetssätt på enhetsnivå. I tjänsten ingår det att stödja och handleda personal i att omsätta genomförandeplaner till praktisk verklighet för brukaren samt direktarbete med brukare. Som specialpedagog i vår verksamhet skall du också utifrån din specialpedagogiska kompetens kunna kliva in i en förmedlarroll i företagets interna utbildningar.

Din bakgrund

Högskoleutbildning specialpedagog, specialpedagogik minst 90 poäng, gärna med inriktning syn-/hörselnedsättning. Kunskap om utvecklingsstörning och NPF är meriterande, likaså kunskap om LSS.

Då vi arbetar i en teckenspråkig miljö är kunskaper och intresse för teckenspråk starkt meriterande. Arbetslivserfarenhet inom området värderas högt. Du måste kunna uttrycka dig väl i skrift. Har du erfarenhet/intresse av IKT är det positivt.

För att arbeta som specialpedagog bör du vara öppen för andras tankar och idéer och ha god förmåga sätta dig in i andra människors livssituation. Som person bör du vara trygg och stabil. Ditt arbetssätt genomsyras av din humanistiska människosyn. Du trivs i en flexibel miljö och det är naturligt för dig att vara med och bidra till utvecklingen av verksamheten. Du är van vid samarbete och att dela med dig av kunskap och erfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Mo Gård

Vi vänder oss till personer som använder teckenspråk eller anpassad kommunikation och som har en kombination av funktionsnedsättningar. Våra insatser består av stöd, service och omsorg till brukaren och utgår från individens önskemål och behov. Vår verksamhet grundar sig på en humanistisk människosyn som omfattar respekt för alla människors lika värde och den ska bidra till goda levnadsvillkor för individen.

Övrigt

En förutsättning för anställning är att du kan visa ett utdrag från belastningsregistret.

Varaktighet/arbetstid

Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning.

Lön

Månadslön enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktperson

Annika Ljungström: 010-471 66 19, annika.ljungstrom@mogard.se

Vi tar emot ansökan via e-post: annika.ljungstrom@mogard.se

Inför rekryteringsarbetet har Mo Gård LSS noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!