Tillbaka

Lyhörd specialpedagog till våra LSS-enheter i Enköping

Arbetet inom Mo Gård är omväxlande och händelserikt – ingen dag är den andra lik! Nu söker vi en specialpedagog som vill förstärka vårt växande team i Enköping. Hos oss får du jobba i en unik miljö där din kompetens är oerhört betydelsefull för vårt arbete med att skapa en meningsfull vardag tillsammans med brukaren.

Mo Gård LSS är en del av koncernen Mo Gård som är en stiftelseägd, icke-vinstdrivande organisation. Mo Gård LSS erbjuder specialiserade tjänster inom ramen för Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), samt utbildning i form av Gymnasiesärskola. Verksamheten vänder sig till personer med syn-/hörselnedsättning i kombination med ytterligare funktionsnedsättningar. Vi är en välkänd aktör inom området med över 70 års verksamhetserfarenhet. I dag samlar vi omkring 400 medarbetare på drygt 20 enheter, i form av boenden och daglig verksamhet, i södra och mellersta Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Som specialpedagog ser du, tillsammans med respektive enhetschef, till att våra medarbetare har goda kunskaper och god förmåga att med brukaren i fokus utföra insatser enligt LSS. Din uppgift är att säkerställa verksamhetsprocessens olika steg såsom planering, genomförande och utvärdering/uppföljning. Med dina insatser bidrar du till att vi följer lagar och föreskrifter kring dokumentation och kvalitetssäkring av metoder samt arbetssätt på enhetsnivå. I tjänsten ingår det att stödja och handleda personal i att omsätta genomförandeplaner till praktisk verklighet för brukaren samt direktarbete med brukare. Utifrån din specialpedagogiska kompetens behöver du också kunna kliva in i en förmedlarroll i företagets interna utbildningar.

Din bakgrund och profil

Vi söker dig med högskoleutbildning specialpedagog, specialpedagogik minst 90 poäng, gärna med inriktning syn-/hörselnedsättning. Har du även kunskap om utvecklingsstörning, NPF och LSS är det meriterande, liksom kunskaper i teckenspråk. Vi värderar även arbetslivserfarenhet inom vårt verksamhetsområde högt. Du behöver kunna uttrycka dig väl i skrift och vara intresserad av IKT.

Du har ett öppet förhållningssätt till andras tankar och idéer och en god förmåga sätta dig in i andra människors livssituation. Som person är du trygg, stabil och trivs att verka i en flexibel miljö. Ditt arbetssätt genomsyras av din humanistiska människosyn och det är naturligt för dig att bidra till utveckling av verksamheten. Du är van att samarbeta och dela med dig av kunskap och erfarenhet. För den här tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

En förutsättning för anställning är också att du kan visa ett utdrag från belastningsregistret. B-körkort krävs för tjänsten. I vår rekryteringsprocess genomgår alla ett arbetspsykologiskt test.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid som startar som en provanställning. Du får fast månadslön och vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen att kontakta oss!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår områdeschef Renate Östnes, telefon 010-471 66 93, renate.ostnes@mogard.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänder du dig i stället till vår samordnare Carita Klang, telefon 010-471 67 88, carita.klang@mogard.se

Vi tar emot ansökan via e-post rekryteringlss@mogard.se.

Vi arbetar med löpande urval och tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag 2019-02-10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mo Gård LSS noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.